Bierspecials

... specials in ons assortiment

 

Eens in de zoveel tijd komen er bijzondere bieren op ons pad, Van kleinschalige stadsbrouwerijen met speciale bieren tot bieren met unieke verkooppunten. Het unieke karakter van deze bieren maakt dat we er hier graag iets meer over vertellen.

Heineken H41

Gist is de ziel van bier en heeft een grote invloed op de uiteindelijke smaak. In 1886 gaf Gerard Adriaan Heineken Dr. Elion de opdracht een puur pilsgist te selecteren, genaamd Heineken A-gist. Sinds die tijd is Heineken altijd trouw gebleven aan de gist die het zijn karakteristieke, verfrissende smaak geeft.

 

De ontdekking

Vijf jaar geleden gebeurde het onverwachte: in de koude bossen van Patagonië op 41 graden zuiderbreedte werd de moedergist van de Heineken A-gist gevonden. Een zeldzame, wilde gist, nooit eerder gebruikt om bier mee te brouwen. Met passie en ervaring werd Heineken H41 gebrouwen. De eerste Heineken ‘Lager Exploration’. H41 is niet alleen een eerbetoon aan de moeder van het unieke a-gist, het is een bewijs van de invloed van gist op de smaak van bier.

 

De smaak

Heineken H41 is een ‘lager’ – wat wij in Nederland pils noemen – met een volle smaak, kruidige componenten en frisse fruitige ondertoon. H41 is een goud gekleurd bier met een compact schuim. Ontdek met het H41 nieuwe smaken in de wereld van pils en lager.

 

Uniek verkooppunt

Heineken selecteerde in Nederland unieke verkooppunten waar Heineken’s H41 verkregen kan worden. Croes Moeke is er één van! Daar zijn we natuurlijk trots op. Bekijk hier overige verkooppunten.

Brouwerij 't IJ

Brouwerij ‘t IJ brouwt al sinds 1985 eigenzinnig Amsterdams speciaalbier. Muzikant Kasper Peterson richtte het bedrijf op nadat hij kennis maakte met de Belgische bierstijlen. Als lid van de band Drukwerk trad hij geregeld op in België en ontwikkelde hij een bovengemiddelde interesse in het bier van de Zuiderburen. Omdat soortgelijk speciaalbier in Nederland nog nauwelijks gebrouwen werd, besloot hij het zelf te gaan doen.

Het bier dat hij aanvankelijk nog in een kraakpand brouwde, sloeg al snel aan. Op zoek naar een grotere locatie stuitte hij op het leegstaande Gemeentelijk Badhuis Funen. Een pand met een uitgebreid watertoe- en afvoersysteem en een stoomgenerator en dus ideaal om in te brouwen.

 

Brouwerij ‘t IJ groeide en brouwde steeds meer verschillende bieren. Omdat de brouwerij aan de Funenkade niet meer aan de vraag naar IJbier kon voldoen, werd in januari 2013 een tweede locatie geopend. In de brouwerij aan de Funenkade wordt al het tapbier voor het proeflokaal gebrouwen. Zo’n 700 meter verderop, aan het Zeeburgerpad, al het bier voor de flessen en fusten. Lees hier meer over Brouwerij ’t IJ en haar assortiment.

 

IJwit

Een stevig Amsterdams witbier dat gevaarlijk lekker doordrinkt. Licht troebel, mooi goud van kleur en met een mooie, zachte schuimkraag. Zoals ieder witbier gebrouwen met een deel tarwemout, waar het bier zijn naam aan ontleent (“wit” is oud Nederlands woord voor tarwe).

 

De tarwemout geeft een heerlijk frisse smaak aan het bier. De toevoeging van korianderzaad en citroen tijdens het brouwen zorgt voor de licht kruidige en citrusachtige tonen. Door de fijne licht zoete afdronk is de IJwit een geweldige dorstlesser. Alcoholpercentage 6,5%.

© 2020 Croes Moeke  -  Raadhuisstraat 26 Sevenum  -  E: info@croesmoeke.nl

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now